Marian Lupu saluta sedinta comuna a guvernelor de la Iasi

, , ,
 

Şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă o platformă pentru a fi puse la punct un şir întreg de chestiuni, a declarat joi preşedintele interimar al Republicii Moldova, preşedintele parlamentului, Marian Lupu.
În declaraţii făcute ziariştilor după şedinţa parlamentului, el a mai arătat că această şedinţă va permite să fie făcut un schimb larg de opinii pe subiecte de interes bilateral, între care agenda dialogului politic, schimburile comerciale, proiecte transfrontaliere.
Guvernele României şi Republicii Moldova se reunesc în şedinţă comună, sâmbătă, la Iaşi, unde vor fi semnate documente bilateral. Vineri, premierul român Mihai-Răzvan Ungureanu va avea o întâlnire cu autorităţile judeţului Iaşi, programată pentru ora 10.30, la Prefectura Judeţului Iaşi. Apoi, premierul român va participa la deschiderea Muzeului ‘Poni-Cernătescu’ şi a Muzeului Memorial ‘Mihail Kogălniceanu’. Tot vineri, prim-ministrul va avea o întrevedere cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan Savu, iar apoi, la Camera de Comerţ Iaşi, Ungureanu se va întâlni cu oamenii de afaceri din judeţ.
Sâmbătă, delegaţia Guvernului Republicii Moldova este aşteptată la Iaşi, unde urmează să fie primită cu onoruri militare, începând cu ora 10.30, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Premierul român Mihai-Răzvan Ungureanu şi omologul său din Republica Moldova, Vlad Filat, vor avea apoi o întrevedere tete-a-tete, iar de la ora 11.15 cele două delegaţii se vor reuni în plen, la Sala de Consiliu a Universităţii din Iaşi, a precizat Guvernul.
Tot sâmbătă, la ora 13.25 este programată ceremonia de semnare a unor documente bilaterale de către cei doi premieri, precum şi de miniştri ai ambelor cabinete, la Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. La ora 16.00 urmează să aibă loc o întâlnire cu studenţii basarabeni, a precizat Guvernul României.

2 raspunsuri
 1. ion
  ion says:

  Nu vad motivul pentru ce Marian Lupu ar fi impotriva unei asemenea sedinte comune dintre Guvernele Romaniei si R.Moldova. Doar totusi suntem vecine iar cu statele vecine intotdeauna trebuie sa ai relatii bune, mai ales o tara mica precum este R.Moldo va.

  Răspunde
 2. Jedy Simpson
  Jedy Simpson says:

  Sa vedem care va fi rezultatul acestei sedinte in comun. Parerea mea este ca acest proiect are sanse de reusita.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *