Marga-Renita: Parteneriatul privilegiat Romania-R Moldova trebuie consolidat

, , ,
 

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, s-a întâlnit marţi cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, cei doi oficiali căzând de acord asupra necesităţii continuării eforturilor de consolidare a parteneriatului privilegiat dintre România şi Republica Moldova.
Cu ocazia întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă priorităţile agendei bilaterale, o atenţie specială fiind acordată proiectelor de interconectare energetică şi de infrastructură convenite de cele două părţi în cadrul primei şedinţe comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova, care s-a desfăşurat la Iaşi, pe 3 martie. MAE arată că ministrul Afacerilor Externe a reiterat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a transmis felicitări pentru rezultatele pozitive înregistrate de această ţară în relaţia cu Uniunea Europeană.
Totodată, şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa continuării, în acelaşi ritm susţinut, a procesului de democratizare şi a reformelor interne, condiţii obligatorii pentru aprofundarea dialogului dintre Chişinău şi Bruxelles. În finalul întrevederii, s-a agreat necesitatea continuării eforturilor de consolidare a parteneriatului privilegiat dintre România şi Republica Moldova în vederea atingerii potenţialului maxim de cooperare bilaterală, în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului, informează MAE.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *