Marea Neagră, noi confruntări militare navale

de | mai 24, 2023 | Știri | 0 comentarii

Ministerul rus al Apărării a anunțat că Flota Militară Rusă din Marea Neagră a respins un atac ucrainean cu cu ambarcaţiuni fără pilot asupra navei de recunoaştere ‘Ivan Hurs’ în zona economică exclusivă a Turciei.„Astăzi, la ora 05.30, ora Moscovei (02.30 GMT), forţele armate ale Ucrainei au efectuat o tentativă nereuşită de a ataca cu […]
Foto: Twitter

Ministerul rus al Apărării a anunțat că Flota Militară Rusă din Marea Neagră a respins un atac ucrainean cu cu ambarcaţiuni fără pilot asupra navei de recunoaştere ‘Ivan Hurs’ în zona economică exclusivă a Turciei.
„Astăzi, la ora 05.30, ora Moscovei (02.30 GMT), forţele armate ale Ucrainei au efectuat o tentativă nereuşită de a ataca cu trei ambarcaţiuni rapide fără pilot nava ‘Ivan Hurs’ a Flotei Mării Negre, care asigura securitatea gazoductelor Turk Stream şi Blue Stream”, se arată în comunicatul de miercuri al Ministerului Apărării.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Potrivit comunicatului militar, atacul a avut loc „în zona economică exclusivă a Republicii Turcia”. „Toate ambarcaţiunile inamicului au fost distruse de sistemele de armament ale navei ruseşti la 140 de kilometri nord-est de Strâmtoarea Bosfor”, a adăugat acesta.

Rusia a precizat că nava de spionaj „continuă să îşi îndeplinească misiunile stabilite”.

Comandamentul militar rus a adăugat că, „în urma atacului terorist din 26 septembrie 2022 asupra gazoductelor Nord Stream şi Nord Stream 2, forţele armate ale Rusiei desfăşoară misiuni de protecţie a acestui tip de infrastructură”.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *