Marea Caspica, baza de antrenament pentru atacuri kamikaze impotriva SUA

, , ,
 

Fortele kamikaze iraniene, pregatite de lupta cu US NAVY

Fortele kamikaze iraniene, pregatite de lupta cu US NAVY

Aripa navala a Garzilor Revolutionare Iraniene, corpul de elita al regimului islamist siit de la Teheran, foloseste Marea Caspica pentru antrenamente kamikaze, relateaza mass-media turca, citand oficiali din cadrul Milli İstihbarat Teskilatı (MIT), principalul serviciu de informatii al Republicii Turcia. Conform surselor citate, fortele kamikaze folosesc pentru antrenament bazele militare navale iraniene de la Marea Caspica, precum si portul comercial Bandar-e Anzali. Totodata, sursele MIT au mai declarat ca o parte din actiunile de antrenament naval ale membrilor fortelor kamikaze sunt deghizate ca activitati sportive ale filialei universitatii Dāneshgāh-e Āzād-e Eslāmi (trad. Universitatea Islamica Azad) din orasul Bandar-e Anzali, acuzatie respinsa de oficialii universitatii. Agentia de presa KARADENIZ PRESS mentioneaza ca Dāneshgāh-e Āzād-e Eslāmi are filiale in Emiratele Arabe Unite, Tanzania, Liban, Armenia, Marea Britanie, Afganistan, avand intentia sa deschida noi sucursale in Malaezia, Singapore, Canada si Tadjikistan.

Batalia pentru Ormuz

Dezvaluirile mass-media de la Ankara vin la scurt timp dupa ce oficiali ai SUA au declarat ca Republica Islamica Iran şi-a consolidat prezenţa navală în zona Golfului şi a pregătit vase ce ar putea fi folosite în atacuri-sinucigaşe, Marina SUA fiind insa pregatita sa impiedice blocarea stramtoarei Ormuz de catre marina iraniana. “Şi-au mărit numărul de submarine /…/ şi-au mărit numărul de vase rapide de atac”, a declarat viceamiralul Mark Fox pentru reporteri la Manama. “Unele dintre ambarcaţiunile de mici dimensiuni au fost dotate cu dispozitive ce ar putea fi folosit pentru atacuri sinucigaşe”, a adăugat el. “Am monitorizat cu interes felul în care îşi dezvoltă rachete cu rază lungă şi scurtă, rachete balistice cu rază lungă şi medie şi, bineînţeles, dezvoltarea programului lor nuclear”, a precizat comandantul Flotei a cincea. Iranul are în prezent 10 submarine mici, a mai spus ofiţerul.

Kamikaze vs. US NAVY

Reamintim ca Iranul a ameninţat în mai multe rînduri în ultimele săptămîni să întrerupă tranzitul naval prin strîmtoarea Ormuz sau să atace forţele SUA ca represalii împotriva sancţiunilor internaţionale sau în eventualitatea în care programul său nuclear ar fi vizat de o agresiune.
Conform experţilor militari, citati de mass-media internationala, Flota a Cincea a SUA, care patrulează în zona Golfului Persic– ce are întotdeauna în componenţa sa un portavion uriaş însoţit de numeroase avioane şi o flotă de fregate şi distrugătoare – este, fără drept de apel, mult mai puternică decît flota iraniană. Însă, de cînd mai mulţi atacatori kamikaze aflaţi la bordul unei nave mici au ucis 17 marinari de pe distrugătorul USS Cole într-un port yemenit în 2000, Washingtonul a devenit foarte precaut în faţa acestei vulnerabilităţi a impunătoarelor sale nave de luptă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *