Marea Britanie primeste primul avion din lotul de F-35

, ,
 

F-35Primul avion internaţional F-35 Lightning II produs de Lockheed Martin a ieşit din fabrică duminică noaptea. Ministerul Apărării din Marea Britanie va folosi avionul cu decolare scurtă şi aterizare verticală (STOVL), cunoscut sub numele BK-1, pentru antrenamente şi teste operaţionale. BK-1 va trece printr-o serie de teste funcţionale ale sistemului de alimentare înainte să fie transferat la linia de zbor pentru teste la sol şi în aer, ce vor fi efectuate în lunile următoare. Avionul este programat să fie livrat în 2012. “Acest prim avion F-35 pentru primul nostru partener internaţional din program este un simbol al colaborării valoroase pe care o avem cu Marea Britanie”, a declarat Tom Burbage, Vicepreşedinte Executiv al Programului F-35 şi Director General pentru Integrarea Programului. “Lucrând împreună în spiritul cooperării, ne asigurăm că Forţele Aeriene şi Marina Regatului Unit beneficiază de capabilităţile tehnologiei de generaţia a cincea şi, în acelaşi timp, că în Marea Britanie se creează locuri de muncă într-un sector tehnologic avansat.” Căpitanul Harv Smyth, responsabilul naţional al Marii Britanii pentru programul Joint Strike Fighter (JSF), a spus: “Acesta este un pas înainte extraordinar de important pentru programul JSF în Marea Britanie şi abia aşteptăm să începem operarea primului nostru avion F-35 anul viitor. JSF este ideal pentru necesităţile viitoare ale Marii Britanii în ceea ce priveşte capabilităţile de luptă în aer, pentru că este dotat cu un sistem aerian de generaţia a cincea, capabil să opereze atât de la sol, cât şi de la bordul noului nostru portavion Queen Elizabeth Class.”

F-35 trebuie sa reziste 40 de ani

Marea Britanie va juca un rol vital în procesul global de producţie, dezvoltare ulterioară şi susţinere a avionlui F-35 în următorii 40 de ani, ceea ce va aduce ţării beneficii economice de durată. “Acest program asigură Armatei Marii Britanii capabilităţi de neegalat în domeniul inteligenţei, supravegherii, identificării şi recunoaşterii ţintei (ISTAR) în luptă, dar este în acelaşi timp şi un fator esenţial de creştere economică, pentru că va susţine mii de locuri de muncă în Marea Britanie pe o perioadă de peste două decenii”, a adăugat directorul diviziei de Aeronautică al Lockheed Martin în Marea Britanie, Paul Livingston. Participarea globală este centrală în programul F-35 şi este esenţială pentru succesul şi eficienţa acestuia în economia de scară.

Noua state implicate in programul JSF

Programul cuprinde nouă state partenere: Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Olanda, Turcia, Canada, Australia, Danemarca şi Norvegia. În octombrie 2010, Israelul a ales F-35A drept avionul de luptă de nouă generaţie al Forţelor sale Aeriene şi urmează să îl primească prin intermediul programului de vânzări internaţionale de tehnică militară al Guvernului S.U.A. În plus, Japonia şi Republica Coreeană analizează în acest moment achiziţia de avioane F-35 pentru modernizarea flotei lor de luptă. F-35 Lightning II este un avion de luptă de generaţia a cincea, care combină nedetectabilitatea radar avansată cu viteza şi agilitatea unui avion de luptă, informaţia complet integrată provenită de la senzori cu operaţiunile în reţea şi mentenanţa avansată.Lockheed Martin dezvoltă programul F-35 împreună cu principalii săi parteneri industriali, Northrop Grumman şi BAE Systems. Cu sediul în Marea Britanie, BAE Systems este responsabilă de o serie diversă de capabilităţi în cadrul programului F-35, printre care decolarea scurtă şi aterizarea verticală, producţia lean avansată, testele de zbor şi susţinerea sistemelor aeriene.

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *