Marea Britanie isi disponibilizeaza militarii

, ,
 

militari britaniciMinisterul britanic al Apărării va desfiinţa 4.200 de posturi din cadrul armatei, fiind vorba de a doua restructurare din ultima perioadă.
Forţele Terestre vor pierde 2.900 de posturi, Forţele Aeriene Regale, 1.000, iar Marina militară regală, 300, informează BBC. Ministerul Apărării a explicat că vor fi luate decizii dificile din cauza reducerii bugetului destinat apărării. În 2010, Forţele Navale şi Forţele Aeriene anunţau că vor reduce numărul posturilor cu 5.000 fiecare, până în 2015.
Potrivit BBC, din cauza reducerilor, Forţele Aeriene şi cele Navale vor fi nevoite să apeleze la voluntari în unele cazuri.
La sfârşitul anului trecut, armata australiană a anunţat că este interesată să angajeze militari instruiţi în străinătate, în special în Marea Britanie. Royal Australian Navy a trimis o delegaţie în Marea Britanie pentru a examina posibilităţile de recrutare a marinarilor disponibilizaţi de Royal Navy britanică.
Mai multe sectoare – între care şi armata – cunosc dificultăţi de recrutare în Australia, din cauza succesului sectorului minier care atrage, cu salarii consistente, mână de lucru calificată, între care numeroşi ingineri. Royal Australian Navy caută ingineri, piloţi de avioane de luptă marinari de submarin, arată The Australian. Cotidianul afirmă că militarii recrutaţi vor beneficia de o procedură accelerată pentru a obţine naţionalitatea australiană.
În Marea Britanie, reducerile de buget ale Ministerului Apărării se vor traduce – între altele – prin suprimarea a circa 17.000 de posturi în cele trei categorii de forţe armate (terestră, navală şi aeriană) până în 2015.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *