Mafia pasapoartelor ucrainene sufoca Republica Moldova

, , , , ,
 

MAE de la Kiev, acuzat de implicare in mafia cetateniilor din Transnistria

MAE de la Kiev, acuzat de implicarea in vanzarea cetateniei ucrainene locuitorilor din regiunea separatista Transnistria

Deputatul Radei Supreme a Ucrainei, Vasile Gritak, citat de mass-media locala, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS, a declarat ca functionarii ministerului ucrainean al Afacerilor Externe sunt implicati în scheme „complexe„ de coruptie prin care se comercializeaza pasapoarte si acte de identitate ucrainene cetatenilor Republicii Moldova, in mod special locuitorilor din regiunea transnistreana. Surse din cadrul Asociatiei Tinerilor Ucraineni „Zlagoda” din Republica Moldova, vizata de acuzatiile deputatului ucrainean, au declarat in exclusivitate pentru agentia de presa KARADENIZ PRESS, ca declaratiile lui Vasile Gritak au un caracter pur speculativ, motivate de conflictele politice interne din Ucraina.
Contactat de agentia de presa KARADENIZ PRESS, serviciul de presa al MAE de la Kiev nu a comentat acuzatiile deputatului, surse diplomatice ucrainene declarand ca o comisie interna de ancheta a MAE a investigat anul trecut acuzatii anterioare similare, fara a gasi dovezi incriminatorii.
Mass-media de la Kiev mentiona in editiile electronice ca deputatul Vasile Gritak, secondat de un grup de jurnalişti de investigati ucraineni vor sustine azi la Kiev o conferinta de presa cu tema “Scheme de coruptie în comercializarea de catre functionarii MAE al Ucrainei a cetateniei ucrainene şi a documentelor de identitate ucrainene în Transnistria“.
Mentionam ca potrivit declaratiilor oficiale ale autoritatilor de la Tiraspol, in regiunea aflata sub controlul regimului separatist transnistrean locuiesc peste 100 de mii de persoane, care detin si cetatenia Ucrainei. Totodata, conform surselor oficiale locale citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS, in localitatile din regiunea separatista au domiciliul oficial si peste 150 de mii de cetateni ai Federatiei Ruse.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *