Luxemburg: Reuniunea Grupului pentru Actiunea Europeana a Republicii Moldova

, , , ,
 

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, va participa, luni, la cea de-a şasea reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, care se desfăşoară la Luxemburg.
Potrivit unui comunicat al MAE, subiectele care vor fi abordate în cadrul reuniunii vizează parcursul european al Republicii Moldova, precum şi evoluţiile în dosarul transnistrean. La reuniune va participa, ca invitat, şi viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă.
Evenimentul are loc în marja Consiliului Afacerilor Externe şi este organizat de România, cu sprijinul Franţei. Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova este un mecanism ministerial, cu caracter informal, lansat în ianuarie 2010, la iniţiativa României, sprijinită de Franţa. Grupul este o platformă de dialog şi schimb de idei cu privire la avansarea relaţiilor dintre UE şi R. Moldova, deschis participării tuturor statelor membre UE interesate.
In marja Consiliului Afaceri Externe din ianuarie 2010, la iniţiativa României, susţinută de Franţa, a fost creat grupul informal de sprijin al acţiunii europene a Republicii Moldova. Au fost transmise mesaje ferme de susţinere pentru orientarea pro-europeană clară a autorităţilor de la Chişinău şi a reieşit importanţa crucială a oferirii sprijinului substanţial şi imediat, atât la nivelul instituţiilor UE cât şi al statelor membre, lansându-se idei şi propuneri concrete pentru viitorul apropiat. Iniţiativa părţii române are ca obiectiv intensificarea dialogului, la nivelul UE, privind perspectiva europeană a R. Moldova şi sprijinirea, de o manieră pragmatică şi constantă, a realizării paşilor necesari în acest sens.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *