Lupu exclude orice colaborare la guvernare cu PL, dar afirma despre PCRM ca are un comportament civilizat

, , ,
 

Lupu-Ghimpu

Liderul PD, Marian Lupu, a exclus orice varianta de colaborare la guvernare cu Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu. In schimb, acesta a afirmat ca la discutiile cu PCRM, comunistii au avut un comportament civilizat si corect. Lupu a recunoscut nici de aceasta data oficial ca exista o intelegere tacita cu comunistii si ca PCRM nu va participa la guvernare. „Ei (liberalii- n.red) de aceia au si solicitat unele functii, pentru a-si putea promova politica antistatala. Precizez ca respect pozitia statul roman care nu a facut aluzii privind lichidarea statului Republica Moldova. Cat priveste functia de ministru a transporturilor, pur si simplu, Mihai Ghimpu a promis-o unui membru activ al PL”, a mai declarat Lupu la postul N4, in cadrul emisiunii „Puterea a patra”. Marian Lupu a mai spus ca unul din subiectele care a provocat discutii si disensiuni pe parcursul negocierilor a fost reforma teritorial-administrativa. „PL a solicitat cu insistenta reforma teritorial-administrativa si anume lichidarea raioanelor si revenirea la judete. Noi am fost categoric impotriva. Aceasta ar fi insemnat ca mii de oameni sa fie disponibilizati, iar in consecinta ar fi avut de suferit si familiile lor. Asta ar fi insemnat inchiderea spitalelor, reducerea serviciilor pentru cetateni, in general crearea unor dificultati enorme pentru oameni”, a spus liderul democrat.

In tot acest timp, premierul desemnat, Iurie Leanca, a inceput consultarile pentru elaborarea programului de activitate al viitorului Guvern. Iurie Leanca a discutat si cu principalele asociatii de investitori din Moldova, membre-active ale Consiliului Economic: Asociatia Investitorilor Straini, Asociatia Businessului European si Camera de ComertAmericana din Moldova. in cadrul consultarilor, reprezentantii asociatiilor au semnalizat mai multe probleme pe care le au marii investitori din Republica Moldova, relateaza Radio Chisinau. Sambata, Iurie Leanca urmeaza sa se intalneasca pentru consultari cu reprezentantii Sindicatelor, ai Patronatelor, ai Consiliului National pentru Participare (CNP), ai Consiliului National al ONG-urilor, precum si cu alti reprezentanti ai societatii civile, dar si cu analisti politici.

2 raspunsuri
 1. Vasile Mosneaga
  Vasile Mosneaga says:

  Si bine face ca il evita pe acest unionist, popuist si un ipocrit care il face pe dreptul si victima, vai si amar de el si de nepotsu care a facut din Chisinau o groapa cu gunoi.

  Răspunde
 2. Vasile
  Vasile says:

  Pai asta nu numai Lupu vede, asta si eu ca cetatean am vazut cit de matur s-a comportat comunistii si cit de copilareste si infantil Ghimpu la aceste tentative de formarea unei guvernari, Voronin fara s apuna conditii a promis sprijin, dar lui Ghimpu ii dadeau ministere bune si le refuza ca el se vedea presedinte.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *