Lupu acuza PLDM si se pregateste sa zboare la Moscova

, , , ,
 

Marian_Lupu 764

Liderul PD, Marian Lupu, pare cel care mentine discordia in Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) si negociaza dur viitoarele pozitii pe care le-ar ocupa in urmatorul Executiv. Desi nu a strans decat 15 mandate parlamentare, fata de 32 cat detine PLDM, acesta nu a ezitat sa-l atace luni pe seful PDLM, Vlad Filat, si sa il acuze ca formula aritmetica de impartire a functiilor in stat nu e este una normala. Lupu a mai acuzat tot felul de presiuni care sunt puse pe fruntarii PD-ului pentru formarea acestei coalitii de centru dreapta dar si ca negocierile nu au calitatea scontata. “Pe parcursul saptamanii trecute s-au produs tensiuni importante. Se da vina pe PD pentru tergiversarea negocierilor. Este un lucru fals. Nu putem sa constatam decat ca aceasta tergiversare se produce din vina PLDM. Atunci cand am stat la un ceai, s-a spus ca nu este nimic grav ca discutiile dureaza. Ni s-a spus ca este mai importanta calitatea discutiilor. Noi avem o alta parere – trebuie sa operam si cu termeni de calitate, dar si cu cei care se refera la timp”, a precizat Marian Lupu.

Presiuni externe

“Membri ai fostei Aliante de Guvernre exercita presiuni enorme, prin intermediul presei, ONG-urilor, dar si analistilor politici, precum si pseudo-luptatori precum Mocanu. in acest proces, au fost incluse si structuri din exterior, care au avut scopul de a avantaja alte partide decat Partidul Democrat. Mentionez aici si tentativa de a organiza o manifestatie de protest in fata sediului PD, manifestarea de ieri din Scuarul Operei Nationale. Se ajunge pana la amenintari a membrilor PDM din teritoriu. Li se spune ca li se va da foc la case. Pe de o parte vorbim de valori si principii europene, dar pe de alta astfel de actiuni sunt caracteristice pentru un sistem feudal si autoritar”, a precizat Lupu, citat de portalul Unimedia.md. Acesta a mai punctat intr-un briefing sustinut luni la sediul PD ca formatiunea pe care o conduce a schitat deja cateva prioritati pentru Republica Moldova: adoptarea modificarilor legislative pentru alegerea presedintelui tarii cu 51 de voturi; un program de guvernare axat pe politici sociale; pastrarea prioritatii de Integrare Europeana a R. Moldova; politica externa echilibrata cu partenerii din Est si Vest sI partajarea egala a responsabilitatilor in Guvern – si nu pe formula artimetica.

La ordin la Kremlin

Presa de peste Prut a scris luni ca Marian Lupu, va face o vizita la Moscova impreuna cu omul de afaceri Vlad Plahotniuc, in mijlocul discutiilor privind formarea unei coalitii de guvernare la Chisinau dupa alegerile parlamentare din 28 noiembrie. in vizita-fulger in capitala rusa, Lupu va fi insotit de omul de afaceri Vlad Plahotniuc, proaspat deputat PD, au precizat surse, citate de Stirea Zilei. Vizita lui Lupu la Moscova intervine in mijlocul discutiilor privind formarea coalitiei de guvernare de la Chisinau. Plahotniuc ar viza un post de premier in negocierile pentru formarea unei aliante de guvernare, in timp ce Lupu ar urma sa devina presedinte.

Apropiere de comunisti

Totodata, Marian Lupu a declarat luni in cadrul unei emisiuni televizate ca  formatiunea sa nu a decis deocamdata cu cine va face coalitie – cu fostii colegi comunisti sau cu fostii colegi proeuropeni. Lupu a mentionat ca PD doreste sa se asigure ca viitoarea guvernare se va baza pe principiul echilibrului si fiecare partid membru al Aliantei va avea parghii de influentare a lucrurilor. Marian Lupu a mai afirmat ca discutiile “merg mai repede cu PCRM si mai greu cu partidele de dreapta, din motive obiective, dar si subiective”.

1 răspunde
  1. nic
    nic says:

    Se duce la rusi sa faca “sluj” poate ii ma i adauga vreo promisiune. In fotografie ii vedeti gastul , e un gest de minciunos. Din el a ramas numai vorbe pe care oamenii nu le inteleg. Minte el nu are si nici n-a avut. PD devine partidul afaceristilor – Plahotniuc , Vrabie si altii

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *