Lukoil intra in Irak

, , ,
 

Lukoil a semnat marţi un contract pentru realizarea unui studiu geologic extins al zăcământului petrolier Block 10 din Irak.
Compania rusă a obţinut în mai dreptul de exploatare a zăcământului, situat la 120 de kilometri de Basra. Lukoil deţine 60% din zăcământ în timp ce grupul nipon Inpex deţine 40%. Conform termenilor acordului încheiat cu executivul de la Bagdad, investiţiile minime pentru prospecţiunile geologice ale acestui zăcământ trebuie să depăşească 100 milioane de dolari. Zăcământul Block 10 acoperă o zonă de 5.500 kilometri într-o regiune bogată în ţiţei, unde giganţii energetici exploatează întinse zăcăminte, cum ar fi Rumaila, West Qurna-1 şi West Qurna-2.
Preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a anunţat recent că firma ar putea demara producţia la uriaşul zăcământ petrolier West Qurna-2 din Irak la începutul anului 2014. “Vom lansa producţia la acest câmp la finele lui 2013 sau începutul lui 2014”, a declarat Vagit Alekperov. Acesta a adăugat că Lukoil va investi aproximativ 4,5 miliarde de dolari în depozitul West Qurna-2 în următorii trei ani, în condiţiile în care volumul total de investiţii se va ridica la 27 miliarde de dolari.
Experţii estimează că anul acesta producţia Lukoil ar urma să scadă cu 1%, dar se va redresa până în 2014. Lukoil deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior, respectiv în Ucraina, Bulgaria şi România – rafinăria Petrotel. De asemenea, Lukoil deţine acţiuni la o rafinărie din Olanda.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *