Lukașenko debarca în Ucraina

, , ,
 
Liderul belarus, Alexandr Lukasenko, debarca la Kiev

Liderul belarus, Alexandr Lukasenko, debarca la Kiev

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, va efectua o vizită oficiala în Ucraina, relateaza serviciul de presă al administratiei prezidentiale de la Kiev, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Sursa citata precizeaza ca in data de 10 iunie a avut loc o convorbire telefonică între Viktor Ianukovici şi Aleksandr Lukaşenko în timpul căreia au fost discutate o serie de probleme privind relaţiile bilaterale, precum şi aspecte legate de vizita liderului belarus în Ucraina. Deocamdată nu sunt cunoscute data vizitei şi agenda de lucru a liderului de la Minsk.
Mass-media de la Kiev mai precizeaza că Aleksandr Lukașenko a nu a mai vizitat Ucraina de trei ani. Ultima oară preşedintele Republicii Belarus a fost la Kiev în luna februarie 2010, când a participat la ceremonia de învestire a lui Viktor Ianukovici în funcţia de șef al statului ucrainean.
Reamintim ca anterior, la Minsk, Ucraina a convenit cu țările membre din Uniunea Vamală (Rusia, Belarus și Kazahstan) să intensifice relațiile cu această organizație economică.

Ianukovici, de rasul lui Lukasenko

Președintele de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, a făcut o glumă pe seama omologului său ucrainean, Viktor Ianukovici, în fața jurnaliștilor, fără să știe că microfonul din fața sa este pornit. Incidentul a avut loc în timpul întrevederii liderilor Uniunii Vamale la care a fost invitat și Viktor Ianukovici, pentru a decide soarta participării Ucrainei în cadrul uniunii.
Ziarul „Kommersant” relateaza că Lukașenko s-a exprimat public că este sceptic în privința respectării promisiunilor lui Ianukovici. În timpul ceremoniei de semnare a unor documente, Lukașenko nu a fost atent la microfonul pornit din fața sa. „Se pare că Ianukovici nu va mai veni niciodată la noi!”, a spus râzând președintele belarus în timp ce semna actele oficiale.
Liderul de la Kremlin a făcut și anterior comentarii în adresa lui Viktor Ianukovici. În anul 2011 el a declarat că Occidentul și America continuă să țină Ucraina „din scurt”. El a susținut poziția Rusiei în privința necesității introducerii unor sancțiuni pentru unele mărfuri din Ucraina, în condițiile în care țara nu va adera la Uniunea Vamală și va opta pentru zona de liber schimb cu UE.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *