Londra, colaborare strategică cu România în bazinul Mării Negre

de | mai 25, 2023 | Știri | 0 comentarii

Ministrul român al Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, Andrew Noble, discuţiile vizând inclusiv situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina. De asemenea, arată un comunicat al MApN, cei doi au abordat […]
Foto: Wikipedia

Ministrul român al Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, Andrew Noble, discuţiile vizând inclusiv situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

De asemenea, arată un comunicat al MApN, cei doi au abordat şi cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice din perspectiva apropiatului Summit NATO de la Vilnius şi aspecte curente şi de perspectivă referitoare la colaborarea dintre cele două armate, cu accent pe dezvoltarea industriei de Apărare.

Cu acest prilej, Angel Tîlvăr a subliniat importanţa asigurării securităţii în regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune pe care Rusia îl poartă în Ucraina şi importanţa strategică a Mării Negre ca regiune-cheie pentru securitatea europeană şi euro-atlantică. A fost apreciată, totodată, contribuţia Marii Britanii în vederea consolidării posturii aliate de pe flancul estic, în special în regiunea Mării Negre, dovadă concretă a solidarităţii şi unităţii aliate. 

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *