Liga Araba vrea incriminarea blasfemiei

, , ,
 

Şeful Ligii Arabe cere comunităţii internaţionale să incrimineze blasfemia, avertizând că a insulta religia reprezintă o ameninţare gravă la adresa păcii şi securităţii mondiale.
Comentariile lui Nabil Elaraby la o sesiune specială a Consiliului de Securitate al ONU l-au pus în contradicţie cu Statele Unite şi mulţi dintre aliaţii săi occidentali, care sunt ferm opuşi restricţiilor privind libertatea de exprimare. Cu toate acestea, a remarcat Elaraby, dacă Occidentul a incriminat actele ce au ca rezultat vătămări corporale, el trebuie să incrimineze de asemenea acte ce provoacă “daune psihologice şi spirituale”.
El a condamnat violenţa ce a izbucnit în întreaga lume musulmană ca răspuns la un film antiislam produs în Statele Unite. Dar el a avertizat că dacă nu sunt adoptate şi aplicate legi asupra blasfemiei, incidente similare s-ar putea întâmpla din nou.
La rândul său, cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri că islamul a devenit o parte a Germaniei, îndemnându-şi concetăţenii să arate toleranţă faţă de musulmani. Ea a afirmat în faţa membrilor partidului său conservator creştin-democrat că marea majoritate a musulmanilor din Germania s-au distanţat de recentele violenţe din timpul protestelor împotriva unui videoclip antiislam ce îl ridiculizează pe profetul Mahomed.
Merkel a mai spus despre islam că germanii “ar trebui să fie deschişi în legătură cu acest subiect şi să spună DA, este o parte din noi”. Ea a considerat că creştinii ar trebui mai degrabă să înceapă să se gândească şi să vorbească mai mult despre propria lor religie, “decât având teamă de islam”. Se estimează că în Germania trăiesc 4 milioane de musulmani.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *