Liderul tătărilor crimeeni: „Aderarea la NATO a Ucrainei ar putea fi soluția pentru eliberarea Crimeei”

, ,
 

Liderul tătarilor crimeeni, Refat Ciubarov

Integrarea pe viitor în NATO a Ucrainei ar putea juca un rol important pentru eliberarea Crimeei de sub ocupația rusă, a declarat șeful Parlamentului tătarilor crimeeni, Refat Ciubarov. „În toate aspirațiile noastre, în toate planurile și speranțele legate de eliberarea Crimeei, ne punem speranțele în partenerii noștri vestici, iar aceștia sunt țări care joacă un rol special în politica internațională, toate sunt state membre ale NATO. Așadar, viitoarea noastră integrare în NAATO nu este decât un plus, este păcat că nu ne-am integrat la devreme, fapt ce ar fi putut preveni și evita ocuparea Crimeei (de către Rusia -n.r.)”, a declarat Ciubarov, relatează Ukrinform.

În același timp, directorul adjunct al Centrului pentru Armată, Convergență și Studierea Dezarmării, Mihailo Samus, a sugerat că Rusia ar răspunde până la urmă aspirațiilor Ucrainei și acțiunilor de integrare în NATO, dar acest lucru nu ar schimba situația în Crimeea.

Rada Supremă de la Kiev a declarat, săptămâna trecută, drept prioritate de top integrarea Ucrainei în NATO. Unul dintre autorii legii, șeful Parlamentului, Andrei Parubi, a declarat înainte că documentul ar consolida „principalul curs securitar al Ucrainei și anume calitatea de membru al NATO”

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *