Letonia, fortareata baltica a NATO

, , , ,
 

Riga, capitala baltica a NATO

Riga va deveni pentru scurt timp capitala baltica a NATO

In vederea asigurarii securitatii lucrarilor sesiunii de primavara a Adunarii Parlamentare a NATO, ce se va desfaşura in capitala letona Riga, in perioada 28 mai – 1 iunie 2010, autoritatile letoniene au decis sa reintroduca, temporar, controalele de frontiera la toate granitele interne, anunta serviciul de presa al Inspectoratului General roman al Politiei de Frontiera, citat de mass-media de la Bucuresti. Conform surselor citate, Consiliul Uniunii Europene a informat Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane ca, in conformitate cu legislatia Schengen, autoritatile letoniene vor efectua controale la frontiera interna, in perioada 24.05.2010, ora 9.00 a.m. – 01.06.2010, ora 6.00 p.m.
Introducerea controalelor la frontierele Letoniei nu afecteaza regimul calatoriilor cetatenilor statelor UE, inclusiv pentru cetatenii romani, care intentioneaza sa se deplaseze in Spatiul Schengen şi, implicit, pe teritoriul statului letonian.
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, citat de mass-media de la Bucuresti, reaminteşte cetatenilor romani care se deplaseaza in strainatate ca una dintre cele mai importante responsabilitati este respectarea legislatiei statului in care se afla, precum şi scopul pentru care li s-a acordat dreptul de a intra şi, dupa caz, de a ramane pe teritoriul tarii respective, in conditiile stabilite prin legislatia acestuia sau prin documentele internationale incheiate cu Romania.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *