Leanca spera intr-un guvern majoritar format din PLDM, PD si PL

, , ,
 

leanca

Premierul desemnat Iurie Leanca a declarat in cadrul unei emisiunii televizate ca este convins ca se va reusi formarea unei coalitii de guvernare PLDM-PD-PL chiar si dupa votarea guvernului. „Regret ca nu s-a format o coalitie din cele trei partide pro-europene. Cred ca toti suntem vinovati de aceasta nereusita. Dar sper ca vom obtine voturile liberalilor si in 2-3 luni vom forma o coalitie majoritara pro-europeana”, a declarat Leanca la postul Moldova 1. Candidatul la sefia cabinetului de ministri a dat asigurari ca in cazul formarii unei coalitii PLDM-PD-PL, dupa investirea guvernului, va recurge la demiterea unor ministri pentru a oferi aceste posturi reprezentantilor PL. „Este mai bine sa plece cativa ministri, decat peste 5-6 luni sa fie demis un guvern intreg”, a argumentat Leanca. El a mai spus ca a ramas surprins de conditiile inaintate de catre PCRM atunci cand i s-a propus o intrevedere. „Eu am vrut sa ma intalnesc cu ei ca sa le ascult sugestiile si propunerile pentru programul de guvernare, dar ei au cerut sa le prezint un astfel de program. Luni le voi prezenta programul de guvernare”, a spus Leanca. El a mai spus ca guvernul sau are sanse egale de a fi sau a nu fi votat marti. „Sper ca guvernul va fi votat datorita ratiunii membrilor Parlamentului. Iar aceasta ratiune trebuie sa fie ghidata de conditiile geopolitice si instabilitatea pe plan intern. In cazul daca nu se va reusi investirea guvernului din primul tur, cred ca votul de neincredere ar trebui sa ne mobilizeze si mai mult la formarea unei coalitii de guvernare din trei partide pro-europene”, a adaugat premierul desemnat.

4 raspunsuri
 1. Victor
  Victor says:

  Toti spera ca liberalii sa voteze pentru candidatura domnului Leanca, insa ghimpu este imprevizibil si in orice moment este in stare de orice doar ca sa obtina functii mai multe. Liberalii niciodata nu au fost cointeresati de interesul national.

  Răspunde
 2. Sorin
  Sorin says:

  Sa credem ca cei din Pl si mai ales Ghimpu isi va da seam ca in opozitie cu sucialistii este utopie si va face alegerea pentru noua coalitie pro UE.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *