Leanca: Republica Moldova nu este un actor geopolitic

, , , , ,
 

leanca am2Premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, a declarat in cadrul unui interviu pentru Itar-Tass ca Republica Moldova nu se considera un actor geopolitic, ci doar o tara de rand din zona ei. „Nu ne consideram un actor geopolitic, sau un punct de reper geopolitic. Republica Moldova fiind o tara europeana ordinara, cu institutii eficiente, in calitate de un partener predictibil si stabil, cu un climat investitional atractiv, raspunde pe deplin obiectivelor de securitate regionala. Acest lucru este in interesul atat Federatiei Ruse, cat si a UE”, a declarat premierul de la Chisinau. El a mai adaugat ca nivelul relatiilor intre Republica Moldova si Federatia Rusa este inalt, iar cooperarea cu Federatia Rusa ramane una dintre prioritatile programului de guvernamant al Republicii Moldova. in acelasi timp, prioritatea-cheie pentru integrarea europeana a Republicii Moldova este de fapt modernizarea tarii si nu aspectele geopolitice. „Participarea la structurile CSI nu contravine vectorului european al Republicii Moldova, iar procesul de integrare europeana nu presupune coborarea nivelului de relatii din cadrul CSI. Nivelul relatiilor economice in cadrul CSI este in crestere”, a precizat Leanca. El a mai spus ca nivelul relatiilor bilaterale cu Moscova nu va scadea, deoarece „exista radacini adanci”. „Republica Moldova este o tara in care drepturile vorbitorilor de limba rusa sunt asigurate, iar acest lucru face posibila o atmosfera de convietuire buna in societate”, a rezumat Leanca pentru Itar-Tass.

2 raspunsuri
 1. Andrei
  Andrei says:

  Vreti sa spuneti ca nu a spus-o bine? Eu socot ca Republica Moldova, la sigur, va obtine integrarea europeana cu Guvernul Leanca in frunte, nemaivorbind de semnarea acordului de la Vilnius.

  Răspunde
 2. barbossa
  barbossa says:

  frumos discurs a sustinut d-ul Leanca….se vede bn cine doreste integrarea si cn lupta viitorul tarii…..aici se evidentiaza patriotismul,indulgentsa,taria de caracter si perseverentsa….aceste trasaturi caracterizeaza eul individual al poloticianului care a pus stapinire pe ideile sale!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *