Lavrov, noi avertismente dure la adresa Chișinăului

de | sept. 1, 2022 | REPUBLICA MOLDOVA | 0 comentarii

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va face totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova, relatează mass-media de la Chișinău. Transnistria și Găgăuzia „Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de […]
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, avertizează populația
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, supărat pe Republica Moldova

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va face totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va face totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova, relatează mass-media de la Chișinău.

Transnistria și Găgăuzia

„Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe în cadrul unui recent forum de tineret organizat în Federația Rusă.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov.

Precedent periculos

Anterior, în luna iunie a acestui an, Serghei Lavrov a declarat că Moldova ar încerca să „anuleze tot ce e rusesc, la fel ca în Ucraina”, criticând promulgarea de către Maia Sandu a legii care interzice retransmiterea posturilor TV din Federația Rusă. Totodată, mai multe declarații tăioase au fost făcute de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Recent, președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova. Președinta de la Chișinău a subliniat că Republica Moldova respectă statutul de neutralitate și că își dorește pace.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *