Lavrov: Dorinţa Georgiei de a recupera „teritoriile ocupate” este irealizabilă

, , , , ,
 
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, apara independenta Abhaziei si Osetiei de Sud

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, apara independenta Abhaziei si Osetiei de Sud

Federația Rusă salută declaraţia autoritatilor de la Tbilisi privind posibila reluare a relaţiilor cu Abhazia şi Osetia de Sud, precum şi disponibilitatea de dialog cu aceste două republici, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat companiei de stat de radio şi televiziune din Abhazia. Şeful diplomaţiei ruse a subliniat, însă, că dorinţa Tbilisi de a reîntoarce Abhazia şi Osetia de Sud în componenţa Georgiei este irealizabilă. „Trebuie să pornim de la actuala stare a lucrurilor şi să ne gândim la oameni, nu la ambiţiile geopolitice ale unora, mai ales că acestea, aşa cum am spus în repetate rânduri, sunt irealizabile”, a declarat Serghei Lavrov.
Reamintim ca preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o vizită de lucru în Abhazia şi a avut o întâlnire cu omologul său abhaz, Aleksandr Ankvab.
In data de 26 august 2013 în Abhazia au avut loc festivităţi consacrate împlinirii a cinci ani de la recunoaşterea independenţei republicii de către Rusia şi a fost zi liberă declarată de Parlamentul local.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *