Lansare OCDE la Bucuresti

, ,
 

OCDE lanseaza un nou studiu la Bucuresti

OCDE lanseaza un nou studiu la Bucuresti

Centrul de Dezvoltare al OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) lansează vineri, 26 noiembrie, la sediul MAE, studiul Economic Development and Competitiveness in Eastern Europe and the South Caucasus (Dezvoltare şi Competitivitate economică în Europa de Est şi Caucazul de Sud), în cadrul proiectului  “Black Sea and Central Asia Initiative” (BSCAI), relateaza servicul de presa al MAE de la Bucuresti. OCDE a selecţionat Bucureştiul pentru lansarea oficială a celor şase rapoarte de ţară cuprinse în studiu, ca recunoaştere a sprijinului oferit de România în susţinerea proiectului, mai arata sursa citata.
Proiectul BSCAI cuprinde state din zona Mării Negre şi Asiei Centrale (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina). Iniţiativa urmăreşte realizarea unor evaluări economice de ansamblu,  pe o serie de domenii de activitate. Accentul este pus pe subiecte ca piaţa locală, sectorul informal, investiţiile, infrastructura, reducerea disparităţilor dintre sectorul urban şi cel rural, migraţia şi remitenţa, creşterea nivelului veniturilor şi cel al condiţiilor sociale.
Din partea Ministerului Afacerilor Externe, la eveniment va participa secretarul de stat pentru afaceri globale Doru Costea. De asemenea, va fi prezent şi coordonatorul BSCAI din cadrul  Centrului de Dezvoltare OCDE, Colm Foy.
MAE de la Bucuresti reaminteste ca România este membră cu drepturi depline în structura Centrului de Dezvoltare (DEV) din cadrul OCDE din anul 2004. Romania a contribuit la buna desfăşurare a activităţii DEV, inclusiv prin participarea la realizarea, în anul 2008, a studiului Black Sea and Central Asia Economic Outlook (BSECAO), în calitate de co-finanţator, alături de Grecia şi Turcia, dar şi prin lansarea oficială, la Bucureşti, în acelaşi an, a studiului menţionat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *