La Odessa au început exerciţiile militare Sea Breeze 2013

, , , , , ,
 
Sea Breeze 2013, exercitiu militar devenit traditional pentru statele Marii Negre

Sea Breeze 2013, exercitiu militar devenit traditional pentru statele Marii Negre

La Odessa, în Ucraina, a fost dat start-ul exerciţiilor maritimo-militare internaţionale Sea Breeze 2013, relateaza mass-media regionala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. La exerciţiile maritimo-militare, care vor dura două săptămâni, participă, pe lângă Ucraina, militari din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Italia, Canada, Germania, SUA şi Turcia.
Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, exerciţiile maritimo-militare Sea Breeze 2013 se vor concentra pe desfăşurarea de operaţiuni de asigurare a securităţii maritime, cu accentul pe controlul mediului marin. În cadrul exercițiului vor fi prezente ambarcațiuni militare de diferite tipuri, vehicule blindate și mașini speciale ale Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina. De asemenea, exercițiul implică și operarea unor avioane militare din contingentele Ucrainei, Germaniei și SUA.
KARADENIZ-PRESS precizează că Ucraina găzduieşte exerciţiile militare internaţionale Sea Breeze, sub egida NATO, începând cu anul 1997. La baza acțiunii este „Memorandumul privind cooperarea în domeniul apărării și relațiilor militare dintre Departamentul American al Apărării si Ministerul Apărării din Ucraina”, semnat în anul 1993.

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] de militari străini pe teritoriul său pentru participarea la manevre multinaționale. Ucraina găzduieşte exerciţiile militare internaţionale Sea Breeze, sub egida NATO, începând cu anul 1997. La baza acțiunii este „Memorandumul privind cooperarea […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *