La Chişinău, lider fondator al PLDM părăseşte formaţiunea

, ,
 

MihaiGodea210710Decizia prim-vicepreşedintelui Partidului Liberal Democrat Mihai Godea de a candida independent la funcţia de primar al Chişinăului a dat naştere unui scandal politic în stânga Prutului.

Godea a anunţat miercuri că a luat decizia de a părăsi PLDM, acuzând în acelaşi timp că există ‘un pericol real’ de apropiere între acesta şi Partidul Comuniştilor, aflat în opoziţie.
Pe de altă parte, Filat l-a acuzat pe Godea, după o şedinţă extraordinară a PLDM, că de fapt acţiunile şi declaraţiile acestuia reprezintă o lovitură în adresa Alianţei pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare.

În plus, Filat a declarat că este vorba de un atac împotriva PLDM, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale şi că în spatele acesteia ar sta „un păpuşar”, al cărui nume va fi divulgat după alegeri.

Declaraţiile lui Filat vin şi în contextul în care mass-media moldoveneşti, preluate de Agerpres, precizează că Godea s-ar fi întâlnit săptămâna trecută, la Viena, cu omul de afaceri şi politicianul Vlad Plahotniuc, considerat a fi unul dintre rivalii lui Filat.

De amintit că Godea a anunţat marţi că va candida independent la funcţia de primar al Chişinăului, deşi PLDM a prezentat anterior o altă candidatură. El a criticat eşecurile alianţei de guvernare de la Chişinău, precum şi comportamentul acesteia în campania electorală, fapt ce, potrivit lui, va conduce la pierderea primăriei Chişinăului în favoarea comuniştilor.

Scandalul legat de Godea vine la scurt timp după decizia unui alt prim-vicepreşedinte al PLDM, Alexandru Tănase, ministru al justiţiei, care va părăsi în scurt timp această funcţie şi care deja şi-a dat demisia din PLDM şi a adus critici conducerii acestuia.

Filat a refuzat atunci să comenteze aceste declaraţii. Atât Godea, cât şi Tănase sunt membri fondatori ai PLDM. Şi alte nume sonore, precum juristul Vitalie Nagacevschi sau omul de afaceri Călin Vieru, fiul poetului Grigore Vieru, au părăsit în 2010 rândurile formaţiunii.

PLDM, fondat la finele anului 2007, a devenit una dintre cele mai influente forţe politice din Republica Moldova, acumulând circa 29% din voturi la ultimele alegeri parlamentare din 28 noiembrie 2010, fiind devansat doar de comunişti. PLDM este la guvernare din 2009.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *