Kuleba, apel către NATO

de | apr. 1, 2022 | Arhiva, Știri, Ucraina, Ucraina la zi | 0 comentarii

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a apreciat joi că nu există motive pentru a crede că războiul pornit de Rusia împotriva ţării sale se va încheia în câteva zile, informează vineri thenews.pl. Kuleba a făcut acest comentariu într-un interviu acordat postului polonez de ştiri TVN24. Schimbare de ton El a declarat că, în calitate de […]
Ucraina, summit strategic
Zelenski, mandat prezidențial dur

Zelenski, mandat prezidențial dur

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a apreciat joi că nu există motive pentru a crede că războiul pornit de Rusia împotriva ţării sale se va încheia în câteva zile, informează vineri thenews.pl.

Kuleba a făcut acest comentariu într-un interviu acordat postului polonez de ştiri TVN24.


Schimbare de ton


El a declarat că, în calitate de diplomat, ‘crede în negocieri” şi a remarcat că la recenta rundă de discuţii de la Istanbul s-a constatat „o schimbare clară de ton” din partea delegaţiei ruse.

În acelaşi timp, ministrul de externe ucrainean a spus că, deşi Rusia ”şi-a retras unele unităţi şi echipamente din nordul Ucrainei”, mai multe oraşe ucrainene continuă să fie bombardate, iar ”ruşii declară deschis că plănuiesc o ofensivă pe scară largă în regiunea Donbas”.
Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO să ”arate voinţă politică” şi să furnizeze echipamente militare şi muniţie Ucrainei.

El a reafirmat că Ucraina ar fi dispusă să ia în considerare un statut neutru cu condiţia existenţei unor ”garanţii şi mecanisme de securitate reale” din partea unui număr suficient de ţări. Acest statut de neutralitate ar însemna că Ucraina nu ar adera la NATO, dar ţara rămâne decisă să devină membră a Uniunii Europene.

Demers diplomatic

De asemenea, Kuleba a menţionat că preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz vor putea avea în continuare convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin „pentru a încerca să pună capăt războiului şi suferinţei”.

”Totuşi, niciun acord nu poate fi convenit în numele Ucrainei şi pe la spatele ei”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Kiev.

Rusia îşi numeşte agresiunea lansată pe 24 februarie împotriva Ucrainei drept ”operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea” ţării vecine.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *