Kremlinul vrea să combată știrile false cu mâna ONU

, , , , , ,
 
Kremlinul vrea să combată fenomenul fake news la nivel internațional

Kremlinul vrea să combată fenomenul fake news la nivel internațional

Eforturile izolate ale diferitelor state de a contracara ştirile false nu vor produce efectele vizate, iar ONU trebuie să înfiinţeze mecanisme eficiente menite să reducă numărul ştirilor false, a declarat, miercuri, un reprezentant al Ministerului rus de Externe, citat de Tass, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

Menționăm că Moscova este acuzată frecvent că folosește strategii complexe de infuențare a opiniei publice din alte state, bazate pe fenomenul ”fake news”, inclusiv în conflictul cu Ucraina și respectiv pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA din 2016. Mai multe state occidentale, precum și NATO și UE, au publicat rapoarte detaliate ale acestor activități, înființând și unele structuri pentru a combaterea fenomenului.

Maxim Buyakevich, director pe probleme de Informaţii Internaţionale din cadrul Ministerului rus de Externe, a afirmat că misiunea diplomatică a Rusiei de la ONU a recomandat încă de anul trecut înfiinţarea unor mecanisme sub egida Secretariatului General al ONU menite să combată fenomenul ”fake news”.

”Încercările izolate ale unor state de a se lupta cu ştirile false nu se vor dovedi eficiente. Rusia cere tuturor statelor să coopereze în acestă sferă pentru a înfiinţa un sistem comun pentru contracararea ştirilor false, menit să reprezinte interesele tuturor statelor. Vrem ca ONU să ia în considerare propunerea făcută de misiunea Rusiei anul trecut”, a declarat Buyakevich. (M.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *