Kremlinul renunta la armata profesionista

, , ,
 

Armata rusa renunta la reforma

Armata rusa renunta la reforma

Autoritatile militare ale Federatiei Ruse se pregatesc sa anunte renuntarea completa la programul federal de trecere a armatei ruse la serviciul militar pe baza de contract, si renuntarea la recrutare, relateaza agentia de presa KARADENIZ PRESS, citand surse militare ruse. Conform oficialilor militari ruşi, „programul federal de completare a armatei cu sergenti şi soldati, in baza de contract, nu mai este unul real”, din cauza presiunilor financiare la care este supus bugetul militar al Federatiei Ruse. Sursele citate au subliniat ca bugetul de peste 56 de miliarde de ruble, planificat pentru perioada 2009-2015, a suferit o reducere dramatica, cu aproximativ 86%.
Conform mass-media rusa, Ministerul Apararii de la Moscova a recunoscut anterior ca intampina greutati in realizarea programului de trecere la o armata profesionista. „Rezultatele acestei planificari nu au fost satisfacatoare. Noi nu am evaluat corect situatia in particular – cine sa treaca pe contract, in ce conditii, la ce suma salariala” a declarat ministrul rus al Apararii, Anatolii Serdiukov, dupa analizarea rezultatelor planificarii de trecere la serviciul pe contract, reforma care a fost implementata din anul 2004 pana in anul 2007. „Acum trebuie revizuita urmatoarea planificare, de a incerca sa intelegem ce posturi specifice trebuie sa fie ocupate de contractanti” a mai declarat el.

Ultimatum prezidential

Anuntul ministrului rus al Apararii vine in pofida solicitarilor repetate ale premierului rus, Vladimir Putin, fost presedinte al Federatiei Ruse, in privinta necesitatii modernizarii institutionale a armatei ruse. Sursele militare ruse, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS, au subliniat ca in urma esecurilor armatei ruse din timpul campaniei impotriva Georgiei din august 2008, premierul Putin anunta ca armata federala rusa trebuie trecuta la serviciul militar prin contract, ceea ce presupunea angajarea pana in 2015 a 64 de mii de sergenti voluntari in unitatile militare terestre, aeriene şi navale. Mass-media rusa mai mentioneaza peste 300 de mii de recruti vor fi incorporati in timpul noul sezon de recrutare pentru armata rusa. Reamintim ca organizatiile pentru apararea drepturilor omului din Federatia Rusa condamna periodic coruptia generata de procesul de selectie al recrutilor, precum si tratamentul crud la care sunt supusi acestia in timpul satisfacerii stagiului militar. Potrivit rapoartelor ong-urilor, sute de recruti, in mod special cei apartinand minoritatilor nationale, sufera rani grave sau sunt ucisi.

Reducere la ofiteri

Numarul institutiilor de invatamant superior militar din Rusia va fi micsorat semnificativ: din 65 de institutii vor ramane numai 10, in care vor fi instruiti ofiterii. „Noi am ajuns la o armata de milioane ca numar, drept urmare a fost necesar de a reduce numarul ofiterilor. Acum trebuie instruiti mult mai putini ofiteri dar imbunatatind substantial calitatea pregatirii lor” a declarat ministrul apararii Federatiei Ruse Anatolii Serdiukov, intr-un interviu acordat mass-media rusa. „Noi am deschis cateva catedre care nu existau inainte – drept, finante, economie, am crescut componenta lingvistica. Adica noi am revizuit complet tot sistemul de instruire si dorim ca invatamantul militar sa corespunda cerintelor pe care le avem acum” a mai precizat Serdiukov. Conform precizarilor acestuia, in aceste 10 institutii va avea loc o imbunatatire serioasa a bazei de studiu si a materialelor didactice, se va schimba complet programa de instruire.

1 răspunde
  1. adi
    adi says:

    Un motiv foarte important ca viata din Rusia este mai urata ca cea din Romania (eu nu am facut armata deoarece s-a eliminat dupa 2006).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *