Kremlinul poate recunoaște aerian Republica turcă a Ciprului de Nord

de | sept. 22, 2022 | TURCIA | 0 comentarii

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre începerea zborurilor directe din Rusia către Republica Turcă a Ciprului de Nord (n.r.- partea nordică a Ciprului, aflată sub controlul ciprioţilor turci), relatează NTV. Turismul, ramură strategică Zborurile dinspre Rusia ar oferi sprijin pentru economia de acolo, date fiind veniturile […]
Alianța strategică dintre Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan îngrijorează statele UE și NATO

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre începerea zborurilor directe din Rusia către Republica Turcă a Ciprului de Nord

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre începerea zborurilor directe din Rusia către Republica Turcă a Ciprului de Nord (n.r.- partea nordică a Ciprului, aflată sub controlul ciprioţilor turci), relatează NTV.

Turismul, ramură strategică

Zborurile dinspre Rusia ar oferi sprijin pentru economia de acolo, date fiind veniturile potenţiale din turism, a spus Erdogan.
”Dacă vor începe zboruri directe din Rusia către Republică Turcă a Ciprului de Nord, am fi mulţumiţi, evident”, a afirmat şeful statului turc.
Media turce au relatat că ministrul transporturilor cipriot turc a declarat că două companii aeriene ruseşti sunt interesate de începerea zborurilor către noul aeroport Ercan, care va fi deschis în 15 noiembrie.
Insula Cipru este divizată din 1974. După o lovitură de stat a naţionaliştilor ciprioţi greci, care au încercat unirea cu Grecia, armata turcă a invadat Ciprul. ‘Republica Turcă a Ciprului de Nord’, autoproclamată în 1983, este recunoscută doar de Ankara, iar sudul cu populaţie grecească face parte din Uniunea Europeană.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *