Kremlinul arunca serviciile secrete in lupta impotriva incendiilor de padure

, ,
 

Rusia, sub asediul incendiilor de padure

Rusia, sub asediul incendiilor de padure

Oficiali de la Kremlin au cerut responsabililor din serviciile secrete ale Federatiei Ruse lansarea unei investigatii privind incendiile de padure care afecteaza mare parte din Federatia Rusa, relateaza mass-media locala, citand surse oficiale. Potrivit mass-media, din cauza caldurii excesive, in Federatia Rusa se extind incendiile de padure, iar in anumite regiuni zeci de localitati au fost evacuate. Suprafata afectata de incendiile de paduri din acest an depaseste 1 milion de hectare, ceea ce este de 1,9 ori mai mult fata de indicii de anul trecut. In regiunea Moscova, temperaturile au ajuns la 35 de grade. Echipe speciale de pompieri continua sa lucreze pentru a bloca raspandirea incendiilor.
Incendiile de vegetatie din Rusia sunt provocate de canicula din nordul tarii, temperaturile ridicate si vantul uscat ducand la extinderea flacarilor. Oficialii rusi au subliniat insa ca si factorul uman criminal este implicat in extinderea incendiilor.
Potrivit serviciului meteorologic rus, temperatura atmosferica a atins 42 de grade Celsius in regiunile din sud, ca Saratov, sau 40 de grade, la Samara, pe Volga. Autoritatile i-au sfatuit pe moscoviti sa nu iasa din case intre orele 13-16. „O situatie extrem de dificila se atenta in regiunea Arhanghelk,unde a fost instituit regimul de „situatii de urgenta”. Aici sunt declansate 88 de focare de incendii pe o suprafata de 4 mii hectare. Situatii complicate sunt si in Komi si Karelia unde sunt mai multe focare nelocalizate”, declara pentru Golos Rosii Evgheni Trunov, responsabil din cadrul Departamentului federal de silvicultura. Potrivit acestuia, daca serviciile de pompieri nu vor reusi la stingerea incendiilor, in timpul apropiat se va recurge la ajutorul armatei.
Reamintim ca anul trecut, incendiile provocate de canicula din sezonul de vara au afectat sute de localitati, bilantul mortilor ridicandu-se la peste 1000 de morti pe intreg teritoriul rus.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *