Kremlinul ameninta nuclear statele NATO

, , , ,
 

Moscova joaca cartea nucleara impotriva NATO

Moscova joaca cartea nucleara impotriva scutului anti-racheta din statele NATO

Federatia Rusa ar putea dezvolta un sistem antirachetă propriu sau îşi va consolida arsenalul nuclear, în contextul în care sunt şanse mici să se ajungă la un acord cu SUA privind elementele antirachetă amplasate în Europa, avertizează un oficial de la Kremlin, citat de agentia rusa de presa Interfax, preluat de mass-media internationala. „Nu există nicio şansă să ajungem la un acord. În acest context, trebuie fie să construim un sistem antirachetă propriu sau să consolidăm arsenalul nuclear”, precizează oficialul de la Kremlin.
Potrivit ziarului Kommersant, Statele Unite au propus Rusiei un acord de cooperare în domeniul tehnologiilor antirachetă şi înfiinţarea unor centre comune de analiză a datelor. „Dialogul cu SUA în domeniul antirachetă întâmpină probleme mari. Există la fiecare ţară un număr de elemente care cu greu pot fi aduse spre o poziţie comună”, a confirmat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov. El a confirmat propunerea SUA de creare a unor centre comune pentru analizarea datelor radarelor antirachetă şi de semnare a unui acord în materie de tehnologii antirachetă. Dar ar fi prematur să spunem că Rusia a acceptat propunerile, a spus Riabkov.

Baza juridica nucleara

„Ministerul Apărării şi cel de Externe analizează posibilităţile de cooperare. Propunerea de creare a unor centre comune a fost făcută, le suntem recunoscători americanilor, dar este imposibil să cooperăm fără o bază” juridică, a spus Riabkov.
Rusia a cerut de mai multe ori garanţii juridice din partea SUA că elementele antirachetă din Europa nu vor viza forţele strategice ruse.
Reamintim ca România a semnat un acord cu SUA în vederea instalării a 24 de interceptoare antirachetă, iar Turcia a acceptat găzduirea unui radar care va fi conectat la sistemul antibalistic american.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.