Krasnoselski nici nu vrea să audă de beneficiile sistemului mixt de vot pentru transnistreni

, , ,
 

Așa-numitul președinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a declarat într-un interviu pentru publicația rusă Nezavisimaya Gazeta, că regiunea separatistă pe care o conduce în stânga Nistrului nu este interesată de niciun fel de participare în procesul electoral de la Chișinău, așa cum propune PSRM și președintele prorus Igor Dodon. El a respins ideea ca transnistreni să se prezinte la urne pentru a vota Parlamentul de la Chișinău în baza schimbării sistemului electoral într-unul mixt, așa cum prevede inițiativa legislativă PD-PSRM, chiar și dacă acesta le-ar asigura un anumit număr de locuri în Legislativul de la Chișinău.

Recent, Dodon a declarat la postul TV al socialiștilor, NTV, că are un proiect politic măreț ca, în 2020, Republica Moldova să integreze Transnistria prin oferirea de locuri în Parlamentul de la Chișinău și de acordare a unui autonomii pe modelul găgăuz. Dar pentru realizarea acestui lucru nu are nevoie în viitorul parlament de proeuropeni și unioniști. Dodon este contrazis astfel de cel cu care s-a întâlnit în urmă cu câteva luni și pe care l-a numit atunci „președintele Krasnoselski”, felicitându-l cu ocazia alegerii sale în această așa-zisă funcție.

Eu foarte mult sper că termenul real de unire a țării este anul 2019-2020. În 2018 vor fi alegeri, până la alegerile parlamentare în Republica Moldova, nu vom putea rezolva această problemă. Exista majoritatea parlamentare care blochează, care sunt pentru NATO și Unirea cu România. Așa că până nu vom elimina aceste elemente care împiedică și ei nu vor fi la guvernare. După aceasta vom crea fundamentul pentru a ne apropia de regularizare politică. În 2018 vom termina alegerile aici, vom crea o altfel de majoritate parlamentară, la fel și la guvernare și în instituția parlamentară avem deja o viziune clară și anii 2019- 2020 sunt termenele reale cu care ne putem apropia de discuțiile privind statutul politic regiunii transnistrene în componența Republicii Moldova”, a spus Dodon.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *