Klaus Iohannis, noul presedinte al Romaniei

, , , , ,
 
Klaus Iohannis, noul presedinte al Romaniei

Klaus Iohannis, noul presedinte al Romaniei

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat recent primele rezultate oficiale partiale, dupa centralizarea voturilor din aproape 33% din sectiile de votare. Conform datelor furnizate de BEC agentiei de presa KARADENIZ PRESS, Klaus Iohannis a obtinut 55,79% din voturi, iar Victor Ponta – 44,20%., premierul roman recunoscand victoria primarului de Sibiu. Din totalul de 18.847 de sectii de votare, pana la ora 00.00, s-au centralizat procesele verbale din 6.215 (32,97%), a anuntat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS, iar dintre acestea, 1,48% au fost voturi nule.

Guvernul ramane

In timpul declaratiilor de presa ale liderilor ACL, acestia au cerut demisia guvernului condus de premierul Victor Ponta, scenariu respins categoric de catre liderul PSD.
Scandari impotriva guvernului au fost auzite si in timpul manifestarilor din Bucuresti si alte orase din Romania. Aproximativ zece mii de oameni l-au aclamat pe Klaus Iohannis in Piata Universitatii din centrul Bucurestiului, candidatul ACL venind in piata cu putin timp inainte de miezul noptii. Protestatarii, care au incercat la un moment dat sa ajunga si la sediul PSD, fiind impiedicati de jandarmi, au scandat impotriva lui Victor Ponta si a guvernului, nemultumiti de modul in care a fost organizat votul in diaspora.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *