Kirgizstan: Fratele lui Bakiev a evadat din inchisoare

, ,
 

Ahmat Bakiev, fratele fostului preşedinte al Kîrgîzstanului Kurmanbek Bakiev, care a fost înlăturat de la putere, a evadat din închisoarea unde ispăşea o pedeapsă pentru “organizare de tulburări masive ale ordinii publice” în 2010, a anunţat marţi serviciul pentru aplicarea pedepselor.
“La 3 martie, condamnatul Ahmat Bakiev a evadat”, a precizat biroul de presă serviciului pentru aplicarea pedepselor. Acest serviciu a adăugat că Ahmat Bakiev a fugit în timp ce era spitalizat la Bişkek, într-un centru medical unde nu era supravegheat în permanenţă. El este în prezent căutat de poliţie, a precizat sursa citată.
În 2011, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru organizare de tulburări masive ale ordinii publice, posesie de arme şi organizare de grupări armate, în timpul revoltei din aprilie 2010 în urma căreia a fost înlăturat de la putere fratele său, Kurmanbek Bakiev. În prezent, fostul preşedinte kîrgîz trăieşte în exil în Belarus.
Kurmanbek Bakiev este de asemenea acuzat de autorităţile kîrgîze că ar fi responsabil de moartea a 87 de persoane în timpul confruntărilor violente de la începutul lui aprilie 2010, care au condus la înlăturarea regimului său.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *