Kievul şi Bruxellesul au semnat Acordul privind simplificarea regimului de vize

de | iul. 24, 2012 | Știri, Ucraina, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Ucraina şi Uniunea Europeană au semnat pe 23 iulie Acordul privind simplificarea regimului de vize, relateaza mass-media regionala. „Cu foarte puţin timp în urmă am semnat acest document cu UE”, a anunțat, printre primii, pe pagina sa de Twitter, ministrul ucrainean al afacerilor externe, Konstantin Grişcenko

Ucraina, mai aproape de Uniunea Europeana

Ucraina şi Uniunea Europeană au semnat pe 23 iulie Acordul privind simplificarea regimului de vize, relateaza mass-media regionala. „Cu foarte puţin timp în urmă am semnat acest document cu UE”, a anunțat, printre primii, pe pagina sa de Twitter, ministrul ucrainean al afacerilor externe, Konstantin Grişcenko. Acesta a adăugat că semnarea respectivului acord este un pas extrem de important în relaţiile dintre Ucraina şi UE.
„Prin această realizare diplomația ucraineană a contribuit mult la întărirea societății civile din Ucraina. Odată cu intrarea în vigoare a acordului, toate asociațiile obștești, organizații profesionale, religioase și multe altele vor putea obține vize cu multiple intrări pe termen lung, pentru a participa la diverse forumuri internaționale, conferințe și alte activități organizate în Europa”, a mai subliniat șeful diplomației ucrainene.
Grișcenko a mai precizat că semnarea Acordului presupune și un proces transparent și garantat de obținere a vizelor europene. Noua înțelegere prevede acordarea vizelor multiple și de durată mai lungă (pentru 1 an și pentru 5 ani, în loc de până la 1 an și, respectiv, până la 5 ani).
Amintim că semnarea Acordului privind simplificarea regimului de vize a devenit subiect de dispută între oficialii europeni, care s-au pronunţat împotrivă din cauza situaţiei de la ora actuală din Ucraina, în contextul arestării foştilor lideri ai opoziţiei ucrainene.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *