Kievul şi Bruxellesul au semnat Acordul privind simplificarea regimului de vize

, , ,
 

Ucraina, mai aproape de Uniunea Europeana

Ucraina şi Uniunea Europeană au semnat pe 23 iulie Acordul privind simplificarea regimului de vize, relateaza mass-media regionala. „Cu foarte puţin timp în urmă am semnat acest document cu UE”, a anunțat, printre primii, pe pagina sa de Twitter, ministrul ucrainean al afacerilor externe, Konstantin Grişcenko. Acesta a adăugat că semnarea respectivului acord este un pas extrem de important în relaţiile dintre Ucraina şi UE.
„Prin această realizare diplomația ucraineană a contribuit mult la întărirea societății civile din Ucraina. Odată cu intrarea în vigoare a acordului, toate asociațiile obștești, organizații profesionale, religioase și multe altele vor putea obține vize cu multiple intrări pe termen lung, pentru a participa la diverse forumuri internaționale, conferințe și alte activități organizate în Europa”, a mai subliniat șeful diplomației ucrainene.
Grișcenko a mai precizat că semnarea Acordului presupune și un proces transparent și garantat de obținere a vizelor europene. Noua înțelegere prevede acordarea vizelor multiple și de durată mai lungă (pentru 1 an și pentru 5 ani, în loc de până la 1 an și, respectiv, până la 5 ani).
Amintim că semnarea Acordului privind simplificarea regimului de vize a devenit subiect de dispută între oficialii europeni, care s-au pronunţat împotrivă din cauza situaţiei de la ora actuală din Ucraina, în contextul arestării foştilor lideri ai opoziţiei ucrainene.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.