Militar român decedat în Afganistan

de | mai 5, 2011 | Asia Centrală, Info Militar, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie 'Neagoe Basarab', a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan.

AfganistanCaporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie ‘Neagoe Basarab’, a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan. Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii.

Potrivit Agerpres, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurentiu Lixandru, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru cu Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. Vineri, 6 mai, la ora 8,00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, vor fi organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Constantin-Laurenţiu Lixandru. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi conducerea Armatei îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi sunt alături de familia greu încercată.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *