Kadhafi, fugarit din Libia

, , ,
 

Kadhafi, urmarit in "gaura de sarpe" de noua putere de la Tripoli

Kadhafi, urmarit in "gaura de sarpe" de noua putere de la Tripoli

Fortele noului regim libian au preluat controlul asupra aeroportului din Bani Walid si a unui bastion din Sirt al trupelor loiale colonelului Muammar Kadhafi, relateaza mass-media regionala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. La Bani Walid, unul dintre ultimele puncte de rezistenta ale fostului regim, fortele Consiliului National de Tranzitie (CNT) au ocupat duminica aeroportul, situat în sud-vestul orasului.
La Sirt, orasul natal al lui Kadhafi, fortele CNT au reusit sa preia controlul asupra centrului de conferinte Ouagadougou, aflat într-un punct strategic de la intrarea în oras. Tot duminica, fortele CNT au reusit sa ocupe si universitatea din Sirt, situata la cateva sute de metri de centrul de conferinte.
În acelasi timp, trupele noului regim avanseaza catre centrul orasului, unde spera sa ajunga în decurs de cateva ore. “Este numai o chestiune de coordonare între frontul de Vest (controlat de combatantii veniti din Misrata) si frontul de Est (controlat de combatanti veniti din Benghazi). Ne trebuie numai suficient timp pentru a ne coordona”, a declarat Mohamed al-Fayad, lider militar al noului regim libian.
Construit la sud de Sirt pentru a gazdui summiturile panafricane, centrul de conferinte a reprezentat unul dintre principalele obiective ale fortelor CNT înca de la începutul ofensivei de la Sirt. Complexul include mai multe cladiri construite în jurul edificiului central, unde se retrasesera militari loiali regimului lui Kadhafi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *