Jennifer Lopez, criticată pentru show-ul prezidential din Turkmenistan

, , ,
 
Jennifer Lopez, show de zile mari in Turkmenistan

Jennifer Lopez, show de zile mari in Turkmenistan

Human Rights Foundation a criticat-o dur pe interpreta Jennifer Lopez, care a participat la concertul din 29 iunie 2013 dedicat zilei de naștere a liderului Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, relateaza mass-media regionala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. În declarația fundației se menționează că, deși Lopez are dreptul să aleagă singură în fața căror dictatori să cânte, aceste acțiuni discreditează reputația interpretei ca o participantă activă la programul Amnesty International de apărare al drepturilor femeilor mexicane.
Reamintim ca Lopez a participat în calitate de interpretă la concertul organizat cu ocazia împlinirii a 56 ani de la nașterea lui Berdîmuhamedov. Festivitatea a fost organizată în stațiunea „Avaza” de la Marea Caspică, nu de parte de orașul Turkmenbași. În timpul concertului, interpreta americană a fost îmbrăcată într-un costum național turmen și a interpretat cântecul „Happy birthday, Mr President”.

Lider controversat

Împreună cu Lopez, pentru Berdîhmuhamedov au cântat și un șir de interpreți ruși, printre care Filipp Kirkorov, Sati Kazanova, trupa „Reflex”, dar și interpreți din Turcia și Liban.
Prin intermediul unei scrisori oficiale, Jeniffer Lopez, și-a cerut scuze pentru faptul că a participat la concertul dedicat zilei de naștere al președintelui Turkmenistanului. În scrisoare se spune că Lopez „nu ar fi participat la concert, dacă ar fi știut de situația cu drepturile omului în republică”. Conform interpretei, propunerea de a cânta în Turkmenistan a fost analizată și coordonată de reprezentanții ei.
Gurbangulî Berdîmuhamedov a ocupat postul de președinte al Turkmenistanului în 2007, după moarte suspecta a lui Saparmurat Niazov (care avea statutul de președinte pe viață). Organizațiile internaționale de apărare ale drepturilor omului îl învinuiesc de persecutarea oponenților politici și nerespectarea drepturilor omului si a libertăților cetățenești.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *