Iulia Timoșenko, favorită la alegerile prezidențiale din martie 2019

, ,
 

Ucraina intră într-un nou an electoral

Peste 50 la sută din ucraineni nu susțin candidatura actualului lider de la Kiev, Petro Poroșenko, la Președinția Ucrainei, arată datele unui nou sondaj, realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, în parteneriat cu Centrul de cercetări economice şi politice „O. Razumkov” și Grupul sociologic „Rating”, transmite UNIAN, preluată de KARADENIZ PRESS.
Potrivit sondajului, 47% dintre respondenții au menționat că se vor prezenta la urnele de vot cu siguranță, în timp ce circa 28% susțin că probabil se vor prezenta la vot, iar 28% sunt indeciși sau declară că cu siguranță nu vor participa la alegeri.
În ceea ce privește preferințele și simpatiile electorale, pentru Iulia Timoșenko, liderul Partidului „Batikivșcina” ar vota 20,7% dintre respondenți, pentru omul de televiziune Volodymyr Zelenski, liderul partidului „Servitorul Poporului” ar vota 11,4%, pe când actualul președinte Petro Poroșenko ar înregistra 10,3% din sufragii.
Pe locul 4 s-ar plasa Anatolii Gryțenko cu 8,7% din voturi, urmat de Iurii Boiko cu 7,6% din voturi, Oleg Leașko – 5,5% și Sveatoslav Vakarciuk – 5,1%.
Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 10 mii de respondenți, în perioada 19 octombrie – 2 noiembrie 2018, și are o marjă de eroare de +/- 1%. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *