Iulia Timosenko a avut de ales între fuga din tară si dosarul penal

, , ,
 

Iulia Timosenko, liber la tratament

Editia în limba ucraineană a publicatiei „Kommersant” scrie că reprezentantii puterii de la Kiev i-ar fi propus fostului prim-ministru, Iulia Timosenko, să plece din Ucraina, în schimbul închiderii dosarului penal. „Kommersant” scrie că Timosenko ar putea solicita azil politic în Germania, în cazul în care va ajunge acolo, pentru tratament. Sursele oficiale, citate de publicatie, mai afirmă că fostul premier ar fi primit o asemenea propunere încă în luna iulie 2011, până a fi încarcerată.
Totodată, reprezentantii partidului BiUT au dezmintit aceste informatii si au precizat că Iulia Timosenko nu va părăsi Ucraina si nici nu va renunta la lupta politică. Recent, procurorul general al Ucrainei, Viktor Psonka, a permis spitalizarea Iuliei Timosenko în afara închisorii. Ministerul Sănătătii de la Kiev a ales deja spitalul unde va fi examinată si tratată, fiind vorba despre spitalul clinic al Căilor Ferate din Ucraina, care va fi pus la dispozitia medicilor care vor veni din Germania.
Anterior, opozitia de la Kiev a declarat că nu are încredere în medicii din tară si a insistat să fie examinată de cei străini. Mentionăm că legislatia ucraineană nu permite spitalizarea persoanelor condamnate definitiv in afara Ucrainei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *