Istoricii ucraineni vor ca perioada sovietică a Ucrainei să fie trecută la capitolul „ocupație”

de | ian. 8, 2018 | Federatia Rusa, Principal, Știri, Ucraina | 0 comentarii

Autoritățile ucrainene ar trebui să recunoască perioada Ucrainei în URSS, între 1922 și 1991, drept „ocupație”, a declarat șeful Institutului Ucrainean al Memoriei Naționale, Vladimir Viatrovici. „Anul viitor vom avea o serie e evenimente importante legate de Revoluția Ucraineană. Acest lucru va modela opinia societății legată de conexiunea dintre statul modern ucrainean și Republica Populară […]

Autoritățile ucrainene ar trebui să recunoască perioada Ucrainei în URSS, între 1922 și 1991, drept „ocupație”, a declarat șeful Institutului Ucrainean al Memoriei Naționale, Vladimir Viatrovici. „Anul viitor vom avea o serie e evenimente importante legate de Revoluția Ucraineană. Acest lucru va modela opinia societății legată de conexiunea dintre statul modern ucrainean și Republica Populară Ucraineană și va defini eșența perioadei sovietice”, a declarat istoricul pentru postul de televiziune Canal 5.

„În final, acele teze care au fost perpetuate pe marginea istoriei sunt tot mai des auzite în zona politicului. Acest lucru privește ocupația sovietică și construirea perioadei bolșevice și mai târziu a regimului comunist de ocupație”, a declarat el.

Viatrovici a mai spus că autoritățile de la Kiev ar trebui să treacă prin Parlament aceste legi ce privesc succesiunea legală a tradițiilor Republicii Populare Ucrainene la Ucraina modernă ale cărei baze au fost pune în iunie 1917, după care a urmat Revoluția Rusă.

În mai 2015, Ucraina a introdus legea decomunizării, care scoate în afara legii simbolurile Sovietice. În particular, aceasta se referă și la redenumirea localităților și a străzile după personalități ale epocii sovietice. În termeni practici, legea decomunizării în Ucraina a rezultat din ștergerea a tot ce amintește oamenilor de perioada sovietică și de legăturile recente cu Rusia.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *