Israelul va primi un submarin construit in Germania

, ,
 

submarinÎn Kiel a fost lansat la apă un submarin de 68 de metri lungime, cel mai mare submersibil din această clasă care a fost construit în Germania după Al Doilea Război Mondial.
Submarinul care tocmai a ieşit din halele Howaldtswerke-Deutsche Werft poate fi văzut acum pentru prima dată şi, conform unor informaţii neconfirmate, va fi livrat în cursul acestui an Israelului. Prima probă a acestui “produs de export special” ar trebui să aibă loc la toamnă. Până atunci, dana unde se află submarinul va fi supravegheată de şalupe ale poliţiei. Această unitate destinată Israelului este primul submarin din generaţia a doua a clasei Delfin.
“Acest submarin este echipat cu un sistem mixt de propulsie şi este printre cele mai moderne platforme de acest tip din lume. Viitorul comandant va putea alege între propulsia Diesel şi cea electrică atunci când vasul se află la suprafaţa apei”, informează televiziunile germane. În imersiune, propulsia este doar electrică, energia provenind nu ca de obicei de la baterii, ci de la celule de combustibil. “Acest sistem de propulsie măreşte raza de acţiune şi nu are nevoie de oxigen. Înainte, submarinele trebuiau să iasă la suprafaţă constant pentru a-şi reîncărca bateriile”, scrie presa germana.

Capacităţi nucleare?

Se spune că la bordul acestui submarin pot fi instalate şi capacităţi care să permită lansarea de arme nucleare. Până acum, Israelul nu a recunoscut oficial că deţine arme nucleare. Concernul Thyssen Krupp Marine Systems, căruia îi aparţine şi constructorul submarinului, a refuzat să facă orice fel de comentarii, invocând clauzele de confidenţialitate ale contractului.
Presa locală a scris însă despre o nouă “armă secretă” pentru Israel. “Noul submarin este cu siguranţă destinat marinei israeliene şi este unul dintre cele mai secrete proiecte de acest gen din lume”, scrie presa. Israelul va primi în anii următori trei dintre aceste submarine de mari dimensiuni fabricate la Kiel.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *