Israel: Tsahal are sute de ogive nucleare

, ,
 

Armata Israelului ar dispune de 200 de ogive nucleare, estimează experţi ai Institutului Internaţional pentru Studii Strategice.
Aceste ogive pot echipa rachete balistice intercontinentale Jericho I, precum şi rachete cu rază medie de acţiune Jericho II. Potrivit grupului de cercetări IHS Jane”s, specialist în strângerea de informaţii militare, Tsahal (Armata de apărare a Israelului) are între 100 şi 300 de ogive nucleare, ceea ce plasează statul evreu pe aceeaşi poziţie cu Franţa şi Marea Britanie.
Conform IHS Jane”s, ogive nucleare ar fi instalate şi pe rachete balistice Jericho III. Cu o rază de acţiune mai mare de 7.000 de km, acestea sunt capabile să distrugă ţinte din Europa şi Asia, inclusiv din Iran, transmite Mediafax. De la crearea armei nucleare israeliene în 1960, statul evreu refuză să recunoască existenţa programului său nuclear militar. Israelienii care dezvăluie aceste informaţii sunt urmăriţi în justiţie.
“Din nefericire, programul nuclear iranian a continuat să se dezvolte. Israelul a aşteptat ca diplomaţia să funcţioneze, noi am aşteptat ca sancţiunile să funcţioneze. Niciunul dintre noi nu poate să îşi permită să mai aştepte mult timp”, a declarat Netanyahu în faţa a 13.000 de persoane luni seara, în cadrul unei conferinţe a influentei organizaţii proisraeliene American Israel Public Affairs Committee. “În calitate de premier al Israelului, nu îmi voi lăsa niciodată poporul să trăiască sub ameninţarea unei distrugeri”, a subliniat el.
Netanyahu a apreciat că a permite Iranului, în opinia sa hotărât să distrugă statul evreu, să deţină un arsenal nuclear ar putea fi interpretat ca şi cum ar fi vorba de un refuz al Statelor Unite de a bombarda lagărul de exterminare Auschwitz în al Doilea Război Mondial. “Prieteni, 2012 nu este 1944”, a declarat el. Totodată, premierul israelian a lăudat susţinerea oferită de puterea legislativă americană. “Vreau să le cer celor 13.000 de apărători ai Israelului să se ridice şi să îi aplaude pe reprezentanţii Statelor Unite”, a declarat el în faţa participanţilor la conferinţa AIPAC, încurajând “ovaţii în picioare”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *