Israel, desant diplomatic în Turcia

de | iun. 20, 2022 | TURCIA | 0 comentarii

Ministrul de externe israelian Yair Lapid va efectua o vizită în Turcia pentru a se întâlni cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu, pe fondul recentelor amenințări iraniene la adresa turiștilor israelieni din Turcia. Lapid a vorbit duminică la telefon cu Cavusoglu şi i-a mulţumit acestuia pentru eforturile Turciei de coordonare cu Israelul ”pentru protejarea vieţii […]
Turcia este populară printre turiștii israelieni
Turcia este populară printre turiștii israelieni

Turcia este populară printre turiștii israelieni

Ministrul de externe israelian Yair Lapid va efectua o vizită în Turcia pentru a se întâlni cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu, pe fondul recentelor amenințări iraniene la adresa turiștilor israelieni din Turcia.

Lapid a vorbit duminică la telefon cu Cavusoglu şi i-a mulţumit acestuia pentru eforturile Turciei de coordonare cu Israelul ”pentru protejarea vieţii cetăţenilor israelieni în faţa ameninţărilor teroriste ale Iranului”, a menţionat într-un comunicat MAE israelian. După ani de fricţiuni diplomatice, Turcia şi Israelul au început anul acesta să-şi strângă din nou relaţiile.
Israelul şi-a îndemnat la începutul săptămânii cetăţenii să evite călătoriile în Turcia, iar dacă se află în această ţară să plece de acolo cât mai repede posibil, din cauza unui ”pericol real şi iminent” de a fi asasinaţi sau sechestraţi de atacatori iranieni.
Această situaţie survine în contextul asasinării la Teheran pe 22 mai a colonelului iranian Sayyad Khodaei, membru al Gardienilor Revoluţiei, uciderea acestuia fiind atribuită de iranieni Israelului.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *