Iranul sustine ca a dezmembrat o grupare terorista afiliata Israelului

, , ,
 

Iranul a anunţat marţi că a identificat şi dezmembrat “o grupare teroristă majoră” afiliată Israelului şi a arestat câţiva membri ai mişcării, conform unui raport al Ministerului Informaţiei.
“Ministerul Informaţiei a anunţat că a identificat o grupare teroristă majoră aflată în solda regimului sionist şi a arestat mai multe persoane care ofereau protecţie personalului operaţional în interiorul ţării”, afirmă IRNA. Totodată, a fost confiscată o mare cantitate de arme şi de echipamente de telecomunicaţii, a adăugat agenţia de presă iraniană oficială, fără a furniza detalii suplimentare privind acest subiect.
Iranul anunţă sistematic descoperirea unor reţele de spioni sau sabotori prooccidentali sau proisraelieni, arestarea, judecarea şi chiar executarea unor persoane acuzate de spionaj în favoarea Statelor Unite ale Americii sau a Israelului.
In noiembrie 2011, un influent parlamentar iranian a făcut cunoscut că autorităţile iraniene au arestat 12 agenţi ai Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, a informat agenţia de ştiri oficială iraniană. Parlamentarul Parviz Sorouri, membru al Comisiei pentru politică externă şi de securitate naţională, a fost citat de IRNA spunând că agenţii CIA arestaţi intenţionau să lovească în interesele iraniene cu ajutorul Israelului. El a menţionat că CIA viza sectoarele securităţii, militar şi nuclear.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *