Iranul isi pierde rabdarea. Ameninta cu lovituri preventive

, ,
 

iran missilesIranul a avertizat marţi că ar putea lansa un atac preventiv împotriva inamicilor dacă vor exista ameninţări la adresa siguranţei naţionale.
Generalul Mohammad Hejazi, un comandant militar iranian, a declarat că „Iranul nu va aştepta acţiuni ale inamicilor” pentru a ataca. „Vom utiliza toate mijloacele pentru protejarea intereselor noastre naţionale şi vom lansa atacuri oricând vom simţi că inamicii intenţionează să pună în pericol securitatea naţională”, ameninţă Hejazi.
În noiembrie 2011, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, avertiza că „Iranul va avea o ripostă dură la orice agresiune sau chiar la ameninţări”. Declaraţiile oficialului militar iranian intervin în contextul zvonurilor privind un eventual atac militar al Israelului împotriva instalaţiilor nucleare iraniene. Israelul şi Occidentul suspectează că Iranul încearcă să se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.
Iranul a lansat luni “mari manevre pentru a întări apărarea antiaeriană” a obiectivelor “sensibile şi în special nucleare”. Aceste manevre de patru zile vor avea loc în “jumătatea de sud a ţării”, a adăugat agenţia Irna, precizând că vor fi utilizate o mare gamă de rachete, sisteme radar şi de aviaţie ale Iranului. Exerciţiul tactic numit “Sarollah” (Răzbunarea lui Dumnezeu) a fost anunţat în contextul în care Israelul a intesificat în ultimele săptămâni referirile la un posibil atac militar împotriva obiectivelor programului nuclear iranian.
Manevrele anunţate luni, care se vor desfăşura pe o suprafaţă de 190.000 kmp, vizează întărirea coordonării între forţele ce depind de Gardienii revoluţiei şi cele ale armatei tradiţionale, a precizat comunicatul.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *