Iranul ameninta din nou si sare in apararea lui Bashar al-Assad

, ,
 

Iranul “nu îi va permite duşamnului să avanseze” în Siria, însă consideră că nu este necesar să intervină pentru moment, a declarat generalul Massoud Jazayeri, adjunctul şefului Statului Major al forţelor armate iraniene.
“Pentru moment, nu este necesar ca prietenii Siriei să intre în scenă, iar evaluarea noastră este că nici nu va fi nevoie să o facă”, a declarat generalul Jazayeri. Luni, la Damasc, cotidianul al-Watan, apropiat de putere, a scris că Iranul a avertizat Turcia împotriva oricărui atac asupra teritoriului sirian, afirmând că Teheranul va riposta “dur” pentru a veni în ajutorul aliatului său.
Potrivit generalului Massoud Jazayeri, “toate componentele rezistenţei în faţa Israelului sunt prietenii Siriei, pe lângă mari puteri cu greutate pe scena internaţională”, a spus el. “Noi vom decide, în funcţie de circumstanţe, cum ne vom ajuta prietenii şi rezistenţa din regiune. Nu îi vom permite duşmanului să avanseze”, a subliniat generalul.
Avertismentul vizează Statele Unite ale Americii, ţările occidentale, dar şi Arabia Saudită, Qatarul şi Turcia, acuzate de Teheran, principalul aliat regional al Siriei, că îi sprijină financiar şi militar pe rebelii sirieni care caută să înlăture regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Pe de altă parte, şeful diplomaţiei iraniene, Ali Akbar Salehi, l-a contactat telefonic luni seară pe omologul său suedez Carl Bildt pentru a-i transmite că situaţia din Siria “se îndreaptă spre calm”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *