Iranul ameninta ca va ataca Turcia, daca intervine in Siria

, , ,
 

Iranul a avertizat recent Turcia cu privire la posibilitatea unei intervenţii militare în Siria, afirmând că Teheranul va riposta dur împotriva oricărei intervenţii militare turce în teritoriile siriene.
“Turcia a primit în ultimele ore o serie de avertizări foarte ferme şi mesajul următor: aveţi grijă dacă schimbaţi regulile jocului”, conform presei siriene care citează un diplomat arab sub acoperirea anonimatului. “Ankara, alături de SUA, a pregătit o intervenţie militară în dosarul sirian, urmând să utilizeze dosarul kurd drept pretext al intervenţiei”, conform al-Watan. Teheranul a informat Ankara că va “riposta foarte dur împotriva oricărei agresiuni din interiorul teritoriului sirian şi că Iranul va reactiva acordul de apărare comună semnat alături de Siria”.
Este vorba despre un răspuns clar la ultimele ameninţări formulate de premierul turc, conform diplomatului iranian citat. Premierul Recep Tayyip Erdogan a acuzat la 26 iulie Damascul că a “încredinţat” mai multe zone din nordul Siriei formaţiunii kurde PKK, şi a prevenit că Ankara îşi rezervă dreptul de a interveni împotriva rebelilor kurzi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *