iPhone, arma secreta anti-talibani

, ,
 

iPhone, arma secreta anti-talibani

iPhone, arma secreta anti-talibani

Militarii coalitiei internationale desfasurate in Afganistan folosesc, pentru a-i ucide pe militantii talibani, o aplicatie pentru iPhone care are la baza tehnologie folosita la jocurile electronice, ale carei costuri ajung la 19 lire sterline (circa 21 de euro), relateaza mass-media internationala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Conform sursei citate, aplicatia „BulletFlight” este folosita de lunetistii din unitatile de elita, fiindu-le utila pentru a identifica modalitatea in care vantul si miscarea de rotatie a Pamantului afecteaza traiectoria glontului, dar si pentru a anticipa ranile pe care le-ar suferi persoana vizata. Lunetistii folosesc programul, pe care-l pot descarca pe iPhone, pentru a tinti inamicul de la distante foarte mari.
Trupele aliate dispun de dispozitive adaptate de la consola electronica Xbox 360 pentru a dirija vehiculele robotizate. Potrivit cotidianului britanic Daily Mirror, specialistii occidentali concep supercalculatoare folosind chipuri de la consolele Playstation 3 cu scopul dezvoltarii unui nou tip de radar.

Playstation anti-tero

Experitii britanici din cadrul companiilor BAE Systems, Rolls Royce, Airbus si al echipei de Formula 1 Williams, colaboreaza intr-un proiect comun in cadrul caruia sunt folosite console de la jocurile electronice in vederea testarii unor noi dispozitive. „Din ce in ce mai mult, dispozitivele moderne de larg consum sunt atat de puternice si performante incat sunt adesea pe primul loc si sunt mult mai ieftin de achizitionat si de adaptat”, a declarat specialistul din cadrul BAE Stuart McDougall, care dezvolta tehnologie grafica tridimensionala pornind de la consola de jocuri video Playstation2 pentru a proiecta generatia viitoare de dispozitive folosite de armata.
Potrivit mass-media britanice, oricine poate descarca aplicatia „BulletFlight” care a fost dezvoltata pornind de la jocurile electronice pentru uz militar. Varianta de baza a aplicatiei costa 2,49 de lire sterline (2,7 euro), iar cea integrala 18,78 de lire sterline (20,8 euro).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *