Iohannis dă MAT PSD-ului pe tabla internațională de șah – Acuzații de TRĂDARE a ROMÂNIEI

, , , , ,
 
Președintele României, Klaus Iohannis, cere ultimativ demisia premierului Viorica Dăncilă

Președintele României, Klaus Iohannis, cere ultimativ demisia premierului Viorica Dăncilă

Klaus Werner Iohannis este primul Președinte al României care acuză un premier în exercițiu de TRĂDARE a intereselor Statului Român, de la pupitrul Adminstrației Prezidențiale! Două vorbe și o mișcare. Atât i-a luat lui Iohannis să desființeze vizita Dragnea-PSD în Israel (și Dăncilă pe acolo – mai era și altcineva de la MAE, parcă). Mutarea lui Iohannis nu are nicio legătură cu „capacitatea” Vioricăi Dăncilă de a face ceva pe plan intern, pentru că nu a bănuit-o nimeni de nimic pozitiv.

Orice discuție oficială dintre Dăncilă (Dragnea) și oficiali ai statului Israel este lovită de nulitate, în momentul în care Administrația Prezidențială, în timp ce îi cere demisia, acuză Premierul de încălcarea Jurământului față de România și de faptul că „transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România”.

Cererea de demisie este doar praf în ochi pentru cei care încă mai citesc pe format A3!

Declarația oficială a lui Iohannis

Săptămâna trecută în Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politică externă. Asta a fost o mare greșeală, fiindcă în chestiuni de politică externă, dacă vorbim de documente secrete, care, evident, sunt sensibile – altfel nu ar avea de ce să fie secrete – trebuia să fie consultat Președintele, lucru care nu s-a întâmplat.

În Constituție, în toate deciziile Curții Constituționale, în practica politică din România, se statuează și se știe că este nevoie, în interesul României, nu în interesul altcuiva, de o consultare instituțională între Premier și Președinte, că este nevoie, în interesul României, nu în interesul cuiva particular, ca autoritățile publice să colaboreze loial.

Aceste lucruri și aceste nevoi ale statului nu au fost înțelese de doamna Dăncilă.

Pe data de 29 ianuarie 2018, doamna Dăncilă zicea așa: «Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!». Este jurământul pe care îl depunem noi, care obținem și îndeplinim după aceea demnități publice.

Asta înseamnă nu doar că se respectă ad-literam Constituția, legile țării. Asta înseamnă și că se respectă principiul colaborării loiale, că se respectă nevoia de consultare în interesul statului român între Președinte și Prim-ministru, că se respectă deciziile Curții Constituționale, toate aceste în interesul României și al românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid.

Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă.

După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni după care pot să trag o concluzie.

Doamna Dăncilă nu face față poziției de Prim-ministru al României și transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.

De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de Prim-ministru al României.

Marius-Alin BÂTCĂ

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *