Inundatii in Rusia. Peste 100 de morti

, ,
 

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în inundaţiile cauzate de ploi abundente în sud-vestul Rusiei, informează direcţia locală a Ministerului Afacerilor Interne.
Precedentul bilanţ anunţat de autorităţi este de 87 de morţi, dar între timp au fost identificate mai multe trupuri. „Potrivit datelor de la ora 19.00, în urma indundaţiilor au murit 103 persoane”, menţionează sursa citată. Preşedintele Vladimir Putin a decis să se deplaseze în regiunea Krasnodar, afectată de inundaţii, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov. „Şeful statului intenţionează să survoleze cu elicopterul majoritatea raioanelor în care populaţia a suferit pagube însemnate”, a spus Peskov.
De asemenea, Putin va ţine o şedinţă cu grupul operativ al Ministerului pentru situaţii de urgenă şi cu autorităţile locale, a mai precizat Peskov. Potrivit presei ruse, cel mai afectat a fost Krîmskul, o zonă rurală, în care predomină casele fără etaj, iar nivelul apei s-a ridicat până 7 metri. Apele au spălat locuinţele oamenilor sau le-au inundat în totalitate, precizează sursa citată.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.