Integrarea europeană bagă zâzanie în interiorul Partidului Regiunilor din Ucraina

, , , ,
 
Integrarea europeana creaza probleme Partidului Regiunilor

Integrarea europeana creaza probleme Partidului Regiunilor

În interiorul fracțiunii parlamentare a Partidului Regiunilor, aflat la guvernare, se intensifică divergențele pe tema integrării europene, a declarat liderul fracțiunii, deputatul Aleksandr Efremov. Politicianul a spus că în regiunile din sudul și estul țării, unde este concentrat electoratul de bază al Partidului Regiunilor, populația este nemulțumită de conflictele economice cu Rusia și de înrăutățirea situației social-economice. Potrivit lui, această situație presează deputații din teritoriu. „În rezultatul presiunilor din partea alegătorilor, în fracțiune apar disensiuni atunci când vine vorba să votăm legi proeuropene, pe care noi anterior le adoptam cu ușurință, pentru că exista un consens. Astăzi nu este așa”, a menționat Efremov.

Razboi parlamentar

Mai mult, el a subliniat că și noile dosare penale, deschise pe numele fostului premier Iulia Timoșenko, se răsfrâng asupra deputaților Partidului Regiunilor și complică luarea deciziei de eliberare a fostului premier încarcerat.
Cu toate acestea, liderul fracțiunii Partidului Regiunilor a criticat opoziția pentru faptul că nu vor să găsească un compromis în soluționarea problemei Timoșenko. Efremov s-a arătat mirat și de faptul că misiunea Parlamentului European, reprezentată de Pat Cox și Aleksander Kwaśniewski, are numai întrevederi cu fracțiunile din opoziție în privința proiectelor de lege care vizează integrarea europeană. Potrivit lui, parlamentarii europeni nu au avut nicio întâlnire cu cea mai mare fracțiune din Rada Supremă – cea a Partidului Regiunilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *